Därför ska du investera i kompetensutveckling

Att satsa på kompetensutveckling är nödvändigt om du vill kunna ta företaget till nästa nivå. Ett tips är att börja med cheferna. Inspirera och motivera dem genom att hyra in en riktigt vass extern föreläsare.

Kompetensutveckling är något som du som arbetsgivare kan satsa på för att ta företaget framåt och exempelvis öka lönsamheten. Det är ett smart drag att börja med att kompetensutveckla cheferna på ditt företag. Ett tips är att boka in en av de populäraste föreläsarna 2022 Lena Skoglund för att ge cheferna inspiration och motivation. Hon är en kunnig och rutinerad föreläsare som kan leverera många aha-upplevelser. Om du vill ge dina medarbetare handfasta verktyg ska du boka in en extern föreläsare som Lena Skoglund.

“Och just näringslivets ansvar för kompetensutvecklingen var något flera lyfte fram. ” Läs mer om hur kompetensutveckling kan vara till stor hjälp.

Ha en målsättning med kompetensutvecklingen

Det kan finnas väldigt mycket att vinna på om du väljer att satsa på kompetensutveckling. Ibland är det till och med nödvändigt att kompetensutveckla anställda. Att investera i bra kompetensutveckling kan göra hela skillnaden för ditt företag. För att få ut det mesta möjliga av en satsning är det viktigt att ha en målsättning. Fundera även över vilka som är i mest behov av att vidga få mer kunskap. När du har investerat i en föreläsning eller workshop är det betydelsefullt att utvärdera och mäta vad det gav medarbetarna. En annan fördel är att det kan vara billigare att kompetensutveckla än att anställa ny personal eftersom rekryteringar är dyra och omfattande.