Så inreder du kontoret funktionellt

När det gäller att inreda ett kontor är det viktigt att tänka till och planera allt från möbler till kontorsmaterial. Med rätt möbler kan olika skador förebyggas. Genom rätt kontorsmaterial kan arbetet bli effektivt. Därför är det viktigt att välja inredning, möbler och material med omsorg.

För att få ett bra kontor med en inredning som både är funktionell och inspirerande gäller det att planera. Det är viktigt att tänka på allt från skrivarpapper till ergonomiska möbler. Det är lika betydelsefullt att det finns skrivarpapper, pennor, anteckningsblock och post it-lappar som att kontorsmöblerna är anpassade för att kunna ha en bra ergonomi. Genom att planera och verkligen fundera över vilket behov som finns på kontoret kommer arbetsmiljön att bli optimal och trivsam.

Ergonomi är en investering

När det gäller ergonomi handlar det om att anpassa arbetet efter människan genom att välja bra möbler som förebygger skador. Att sitta på ett kontor fem dagar i veckan sliter på kroppen om du arbetar på ett felaktigt sätt på grund av möblerna. För företag är det värt att satsa på ergonomi och se det som en investering i personalens hälsa. Kontorsstolen ska helst kunna justeras. Sätet på stolen ska gå att vara höj- och sänkbart. Ryggstödet ska vara flexibelt och armstödet ska vara i höjd med skrivbordet. Skrivbordet ska vara höj- och sänkbart för att det ska gå att ställa in optimalt efter personen som sitter där. Datorn som står på skrivbordet spelar också en avgörande roll för ergonomin. Datorskärmen ska vara placerad på ett bra sätt.

Rätt skrivbordsmaterial

För att arbetet ska bli effektivt behövs bra kontorsmaterial. Det är inte många som tänker på kontorsmaterialets funktion förrän det är slut på vissa saker eller när de inte finns alls. Arbetet kan bli mycket mer effektivt om rätt kontorsmaterial finns att tillgå när behovet uppstår. Ett tips är att alltid ha ett lager på kontoret med diverse kontorsmaterial för att slippa stå utan. Det är även en bra idé att varje medarbetare ska kunna organisera kontorsmaterial på skrivbordet. Att ha askar, pennställ och boxar för att ha skrivbordsmaterial är en bra idé för att kunna hålla ordning. Vilket skrivbordsmaterial som behövs är individuellt men pennor, papper och block är något de flesta har nytta av.