Utrusta ditt företags kontor med städmaterial

För dig som driver ett företag kommer det kanske sig naturligt att anlita en städfirma som håller rent på företagets kontor och övriga lokaler. Det går dock att göra mer för renligheten och för att företaget ska vara så tillgängligt för alla. Detta inkluderar att utrusta lokalen med städmaterial och med anpassning för såväl personal som besökare som behöver detta.

Att använda sig av en städfirma kommer sig naturligt för många företag, men även om ditt företag är en av de som använder sig av professionell städning är detta inte nog. Städarna är inte hos er hela tiden – och särskilt för många mindre företag inte ens varje dag – och det måste ändå gå att få en bra miljö att arbeta i. Se därför till att skaffa utrustning såsom diskmedel, borstar och moppar att städa med, så att ni även kan utföra städning på egen hand efter behov och få arbetsro. För exempelvis allergiker och astmatiker är det särskilt viktigt att hålla era utrymmen rena.

Gör kontoret tillgängligt för alla

För att göra kontoret tillgängligt för alla är det inte nog med att det är städat och rent, även om detta så klart är en förutsättning. Vissa tror att det kommer bli en stor insats för att få lokalerna tillgängliga, men oftast är det egentligen mindre saker som gör skillnaden. Att sätta dit ramper och att jämna ut trösklar är självklara saker att göra, men tydliggör också nivåskillnader med kontrasterande märkning så att plötsliga trappsteg inte blir till oväntade stup. Tänk genom om det finns tillräckligt mycket utrymme för en person i en rullstol att kunna ta sig fram på alla de platser som denne kommer behöva ta sig till, och möblera om detta inte är fallet. På detta sätt gör du det dessutom enklare för alla – även de som inte använder rullstol – att ta sig fram.